Vianočná hríbová

polievka

Ingrediencie:

2 ks Sviatočnej klobásy Mecom
300 g zemiakov
200 ml smotany na varenie
50 g sušených hríbov
50 g masla
1 l zeleninového vývaru
1 cibuľa
soľ
čierne korenie
sušená petržlenová vňať

Postup

Minimálne jednu hodinu pred varením hríby namočíme do vlažnej vody a necháme zmäknúť. Potom v hrnci opečieme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú klobásu a pokrájané zemiaky. Pár minút opekáme, vložíme hríby a dochutíme soľou a korením. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť dovtedy, pokiaľ nie sú zemiaky uvarené. Pridáme smotanu na varenie, sušenú petržlenovú vňať a varíme ešte 5 minút. Pri podávaní polievku dozdobíme opečenou klobásou a hríbmi. 

Hodnotili 0 ľudí