Zemiaky s jarnou
cibuľkou a salámou

Ingrediencie:
Torerro saláma Mecom
4 stredné zemiaky
1 stredná červená cibuľa
1 cukina
2 strúčiky cesnaku
jarná cibuľka
kyslá smotana
soľ, čierne korenie
Postup
Ako prvé si umyte zemiaky a dajte si ich predvariť. Keď budú polomäkké, tak ich vyberte a nechajte chvíľku vychladnúť. Kým vám zemiaky vychladnú, tak si nakrájajte červenú cibuľu, cukinu a jarnú cibuľku na kolieska.
V extra miske si zmiešajte kyslú smotanu, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Do takto pripravenej zmesi vmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku a následne aj všetky ostatné nakrájané ingrediencie. Na záver nakrájajte aj zemiaky (buď so šupkou alebo očistené) a rovnako ich pridajte do smotanovej zmesi. Všetko spolu poriadne premiešajte a následne poukladajte na maslom vymastený alebo papierom vystlaný plech.
Pečte pri teplote 180 °C približne 30 minút alebo dovtedy, kým nebudete mať vrch zapečený.
Podávame napríklad s kyslými uhorkami. Dobrú chuť!