Žemľový knedlík

s Karlovarskou šunkou

Ingrediencie:

400g Karlovarskej šunky
800g veky alebo toastového chleba (alebo akéhokoľvek bieleho pečiva)
300g cibule
200ml mlieka
150g masla
1000g červenej kapusty
100g cukru
1 fľaša tmavého piva
plochá petržlenová vňať
soľ
muškátový oriešok
olej
rasca

Postup

Pečivo si nakrájame na malé kocky a necháme ho vyschnúť.

Cibuľu si nakrájame najemno, časť cibule necháme na kapustu a druhú časť orestujeme s nakrájanou karlovarskou šunkou na kocky a pridáme na pečivo.

Mliekom a rozpusteným maslom navlhčíme pečivo. Oddelíme žĺtky a pridáme na pečivo. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a vňať nasekáme najemno a všetko ľahko premiešame s pečivom, ktoré ochutíme soľou a muškátovým orieškom.

Vytvarujeme guľky a varíme v pare 10-15 minút podľa veľkosti.

Na zvyšku cibule orestujeme kapustu nakrájanú na pásiky, pridáme rascu, cukor a necháme skaramelizovať, podlejeme pivom a udusíme domäkka. Dochutíme.

Hodnotili 0 ľudí