Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Žihľavová plnka s gazdovským šunkovým kolenom

Ingrediencie

300 g šunkového kolena (nakrájaného na kocky)
2 hrste mladej žihľavy (posekanej)
20 g masla
2 strúčiky cesnaku
½ balenia toustového chleba
4 ks vajíčok (oddelíme žĺtky a bielka)
1 ks cibule
200 ml mlieka
50 g sekaných mandlí
strúhanka na vysypanie formy
soľ
čierne korenie (čerstvo namleté)

Postup:

Vyberieme formu, v ktorej chceme plnku piecť. Vymastíme ju trochou masla a vysypeme strúhankou. Toustový chlieb nakrájame na kocky a dáme vysušiť cez noc na sporák.

Cibuľku a cesnak nakrájame na jemno a opečieme na masle, až cibuľka zosklovatie. Pridáme nakrájané šunkové koleno a 5 minút opekáme. Mladú žihľavu nasekáme nožom na drobno. Z bielkov vyšľaháme sneh.

V mise zmiešame toustový chlieb s mliekom a päť minút necháme odstáť. Ďalej pridáme žĺtky, mandle, žihľavu, soľ, čierne korenie, opečené šunkové koleno s cibuľkou a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.

Túto zmes nalejeme do formy a dáme piecť do rúry na 160°C cca 30 minút.

Plnku môžeme podávať ako prílohu k jedlu alebo jesť samostatne napríklad so šalátom.

Postup:

Vyberieme formu, v ktorej chceme plnku piecť. Vymastíme ju trochou masla a vysypeme strúhankou. Toustový chlieb nakrájame na kocky a dáme vysušiť cez noc na sporák.

Cibuľku a cesnak nakrájame na jemno a opečieme na masle, až cibuľka zosklovatie. Pridáme nakrájané šunkové koleno a 5 minút opekáme. Mladú žihľavu nasekáme nožom na drobno. Z bielkov vyšľaháme sneh.

V mise zmiešame toustový chlieb s mliekom a päť minút necháme odstáť. Ďalej pridáme žĺtky, mandle, žihľavu, soľ, čierne korenie, opečené šunkové koleno s cibuľkou a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.

Túto zmes nalejeme do formy a dáme piecť do rúry na 160°C cca 30 minút.

Plnku môžeme podávať ako prílohu k jedlu alebo jesť samostatne napríklad so šalátom.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!